divendres, 1 de febrer del 2008

Anàlisi del sector immobiliari 2

Com posicionar-se davant l'actual escenari

El posicionament davant la situació futura és clar, i simplement passa per donar resposta a aquells punts que abans apuntàvem. La clau per al 2008 serà l’agilitat als canvis que ens anirem trobant, i que potser algun nostradamus pot vaticinar, però ningú coneix la magnitud de la tragèdia.

A partir d’aquí flexibilitat i liquidés seran les claus de l’èxit d’aquest exercici.

Qui no tingui un bon producte, no hi té massa a fer amb això, i l’haurà de gestionar amb la màxima imaginació possible. Potser serà el moment de veure entrar el màrketing a aquest sector. En aquest sentit, qui sigui més ràpid i vagi en la línia correcta, serà qui pugui arribar al final de la cursa, guanyadors no n’hi hauran.

Qui tingui dificultats financeres serà qui hagi de fer front a més pressió en aquest 2008. L’entorn financer encarà no ha marcat la pauta d’actuació per a aquest any, aquesta incertesa pot estirar-se en el temps, però entenem que no massa més, doncs els bancs també son una empresa i també hauran de presentar resultats.

En qualsevol cas, haurem de fer companys de travessia les nostres entitats financeres i treballar colze a colze per a superar la situació, de cara sense amagar rés, i buscant minimitzar les pèrdues, i repartir els guanys (si n’hi poden haver).

Reestructurar carteres de producte, assumir vendes amb pèrdues compensades amb uns beneficis futurs incerts, ens permetran disminuir més els nivells d’endeutament i assumir els costos financers d’aquestes posicions, en molts casos parlarem de costos financers en centenars de milers d’euros.