dijous, 7 de febrer del 2008

Novetats fiscals 1

Us presentem una sèrie de novetats fiscals:


DECLARACIÓ 347
(declaració anual operacions amb terceres persones): Per l’exercici 2008 s’ha de tenir un CONTROL COMPTABLE i per tant la seva ADEQÜACIÓ INFORMÀTICA de les operacions que siguin SUPERIORS als 6.000 Euros en efectiu (“cash”), tant per CLIENTS, DEUTORS, CREDITORS i PROVEÏDORS.

OBLIGACIÓ d’enviament telemàtic de Llibres-Registre IVA, està pendent el format que ha de ser aprovat per l’ AEAT. Data d’enviament per GRAN EMPRESES (Febrer 2009) i PIMES (Abril de 2009).

Es MODIFICA EL CONTINGUT dels LLIBRES REGISTRE de factures expedides i rebudes (vigent a partir de l’ 1 de gener de 2009) per complir amb el contingut de les factures i a la presentació telemàtica. El Contingut que caldrà afegir-hi obligatòriament serà: Inscriure la data de REALITZACIÓ de les OPERACIONS quan sigui diferent a la data d’expedició de la factura. Inscriure Nom i Cognoms, raó social o Denominació completa i NIF del destinatari. Quan es faci un assentament RESUM ha de tenir incorporat la data o el període que compren, els números inicials i finals del documents que el formen.

1 comentari:

Àlex Martínez ha dit...

En la meva primera aparició a l'abacblog, no voldria deixar passar l'oportunitat de felicitar al meu company Albert per tant brillant iniciativa de comunicar-nos entre tots mitjançant aquest blog.

Dit això, no puc més que deixar constància de la meva sorpresa, quan després de llegir no fa masses dies que la "pressió fiscal" a Espanya, es cada cop més baixa, i pregunto, aquestes novetats fiscals què son, sinó més pressió fiscal indirecta??