dimarts, 12 de febrer del 2008

Novetats fiscals 3

Novetats en el IMPOST DE SOCIETATS

La transmissió serà obligatòria per internet.

Es redueixen els tipus impositius en 5 punts de la següent manera: Exercici iniciat l’ 1 de gener de 2007: 32,5. Exercici iniciat l’ 1 de gener de 2008: 30%

A les empreses de reduïda dimensió (inferior a 8.000.000 Euros), amb efectes a partir de l’ 1 de gener de 2007: Fins 120.202,41 Euros al 25% i la resta de base fins límit al 30 %.

Es planteja un calendari de desaparició progressiva d’algunes deduccions, com poden ser: les de foment de les TIC o per inversions en mediambient entre d’altres.

D’altres es mantenen, entre les que destaquem: programes de recolzament als esdeveniments d’especial interès (EXPO, AMERICAN CUP...), per creació de treball per treballadors minusvàlids, per doble imposició interna al 100 % en societats holding, per doble imposició internacional i per reinversió.

Desaparició del règim especial de Societats Patrimonials. Hi ha un règim de transició, si existeix la dissolució de l’empresa patrimonial hi ha neutralitat fiscal i existeixen diferents casos on l’adjudicació als socis dels actius no té cost fiscal. Si no hi ha dissolució de la societat es tributarà pel Règim General de l’ IS, no hi haurà exempció a l’ Impost sobre Patrimoni, no existeix la reducció del 95 % de el impost de Successions i Donacions. I les aportacions no dineràries no li serà d’aplicació el Règim Especial del Capítol VIII, Títol VII de la LIS.

OPERACIONS VINCULADES (és d’aplicació per als períodes impositius iniciats 1 de Gener de 2007) Totes les operacions has d’estar a valor de mercat. Es modifica el article 16 de la llei del Impost de Societats pel que fa a totes les operacions vinculades, de tal manera que l’administració tributaria podrà valorar, dintre del període de prescripció aquestes operacions al valor de mercat imputant en el cas de que sigui inferior a la valoració administrativa el còmput fiscal total afegint els interessos de demora corresponents. En aquest sentit es consideren parts vinculades, una societat y els seus socis, una societat y els seus consellers o administradors, la societat y ascendents o descendents dels socis, y tots els supòsits de vinculació establerts als articles 42 i 43 del Codi de Comerç.