dijous, 14 de febrer del 2008

Novetats fiscals 4

L’IRPF presenta un nou esquema de liquidació:

Per rendes generals: Treball, activitats econòmiques, rendes immobiliàries, altres rendiments del capital mobiliari, imputacions de renda, determinats guanys i pèrdues patrimonials. La tributació serà segons una escala progressiva de gravamen (TMG:43 %)

Per rendes d’estalvi: Rendiments del capital mobiliari (excepció, entre d’altres, els interessos de les vinculades), guanys i pèrdues patrimonials derivats de transmissions (independentment del període), altres. La tributació serà fixa al 18%.

Altres aspectes a tenir en compte:

En cas que el càrrec d’administrador o membre del Consell d’ Administració és de caràcter retribuït, es considerarà rendiments de treball amb una retenció del 35 %.

Si en els estatuts figura amb caràcter gratuït, les percepcions que rebi es consideren rendiments del capital mobiliari (18%), a no ser que existeixi relació contractual.

Per els dividends desapareixen els coeficients multiplicadors del 140% amb un 40 % de deducció. La tributació efectiva era al 23 %, ara passa a ser el 18 %, amb una exempció amb límit anual de 1.500 Euros (aquests primers no tributen).

Els coeficients deflectors o “de abatimiento” han quedat extingits i només es poden aplicar de manera retroactiva del 19 de gener de 2006 cap enrere.

Les retribucions en espècie han modificat el seu percentatge (tenint en compte que la BI que impera és el valor de mercat), dels vehicles és un 20%, un 10% en vivenda, i un 5% si la referència cadastral està actualitzada.

Desapareix la reducció del 40% per renta irregular entre socis - empresa que passa a tributar per el màxim, el 43%.

Amb aquest punt tanquem el repàs de les novetats fiscals per al 2008, com sempre restem a la vostra disposició per a ajudar-vos en qualsevol consulta o dubte fiscal que se us plantegi.